Tatilde özellikle hotelde olacaksanız ve aynı zamanda aynı odayı paylaşacaksanız bilmemiz gereken bazı püf noktaları var.
"Uyku düzenimiz nasıl olacak?" diye düşünüyorsunuzdur belki de.
Peki hotelde uykularınızın düzenini korumak isterseniz neye nasıl dikkat edebilirsiniz? Gelin birlikte bakalım.
Öncelikle belirtmek istiyorum ki tatilde olduğunuzu lütfen unutmayınız. Tabii ki her anın keyfine bakmaya çalışın ancak gerçekçi olalım, uykular tatilde mükemmel geçmeyebilir. Ancak merak etmeyin daha iyi uyku geçirmeniz için dikkat edebileceğimiz harika detaylar var!
Hadi yazımızın devamını okuyalım, adım adım detaylarımızı sizinle paylaşıyorum.
Özellikle hotelinize gitmeden önce lütfen bebeğinizin ayrı bir yatağı olmasına özen gösteriniz. Hotel görevlisine Hotel içerisinde park yatağı var mı diye sorunuz. Yoksa eğer kendiniz lütfen bir park yatağı yanınızda götürünüz çünkü aynı yatakta uyumanızı önermiyorum. Tabii bu arada uyku arkadaşımızı yanımıza almayı unutmayalım lütfen. Uyku arkadaşı güven ve yeterince uyku sinyali verir bebeğimize.
Hotelinize geldiğinizde öncelikle bebeğinize kalacağınız odayı tanıtmanızı öneriyorum. Eşyaları ellemesine izin verin, bol bol sohbet edin ve odayı anlatın. Yeni bir yer, yeni bir ortam ve çok farklı bir yatak elbette. Bebeğiniz çok heyecanlanabilir, aynı zamanda belki de korkabilir. Bu sebeple önce bebeğinize fırsat tanıyıp odayı tanıştırın. Böylece bebeğiniz kendini çok daha güvende hissedecektir. Bu şekilde huzurlu uykuya geçiş yapabilmesini sağlamış olacaksınız.
Odanızda klima varsa eğer şöyle bir detayı da paylaşmak istiyorum ki klima konusunda lütfen dikkatli olunuz. Odanızı aşırı soğutmayınız. Odanın normal derecesi neydi ise o dereceden 4 derece eksi olarak klimayı düşürebilirsiniz. Örneğin dışarı 28 derecesi ise odanızın 24 derece olması uygundur. Klima aynı zamanda bebeğinizin yatağına doğru yönelmiş olmasın lütfen. Oda ve günlük hava dereceleri çok farkı olduğunda bu durumdan bebeğiniz olumsuz bir şekilde etkilenebilir. Siz de öyle!
Gelelim uykularımıza! Tabii bebeğiniz tatilde dört dörtlük sürekli tam vaktinde uyumayabilir ama ortalama uyanıklık sürenizi takip etmenizi öneriyorum ki unutmayalım bebeklerimiz bize uyum sağlayamaz. Bu nedenle bizim ona uyum sağlamamız gerekiyor ki onların dünyası çok ama çok farklı! Aşırı yorgunluğu önlemeye çalıştığınızda ise olduğu kadarıyla uyanıklık sürelerine göre uyuduğunda hem bebeğiniz keyifli bir şekilde dinlenecektir hem de siz!
Dinlenemeden geri döndüm dememek adına tatilde ne yapıyoruz? Hem keyif hem de dinlenme!😊 O nedenle programınızı ayarladığınızda uyku vakitlerinizi de göz önünde bulundurunuz ki olduğu kadarıyla sakin park yatağında odanızda uyursa bebeğiniz çok daha kaliteli uyumuş olacaktır. Bu arada elbette bebeğinizin bebek arabasında, şezlonga uyuması da (güvenliliğe dikkat edelim) uygundur. Fakat her uykuyu değil. Biraz daha dengeli tutalım ki yeterince kaliteli dinlenebilsin bebeğiniz.
Her uyku öncesi bebeğinizin evde rutinlerini nasıl yapıyorsanız o şekilde yapmanız uygundur. Normalde hemen yanından ayrılıyorsanız lütfen bebeğiniz zorlanıyorsa ilk 2 ila 3 gün hemen ayrılmayın ki size çok ihtiyacı olabilir. 2 ila 3 gün sonra yavaş yavaş uzaklaşmayı deneyebilirsiniz. Bebeğiniz sizi gördüğünde özellikle çok heyecanlanıyorsa ve uzaklaşmanız çok daha uygunsa rutinlerden sonra ise bebeğinizi yatırdıktan sonra örneğin bebeğiniz sizi göremeyeceği bir yere mesela banyoya gidebilirsiniz bebeğiniz uyuyana kadar orada beklemeniz uygundur.
Fakat tekrarlamak istiyorum ki elbette tatilde, hotelde uykular mükemmel olmayabilir, fakat bizler elimizden geldiğince olduğu kadarıyla dikkat etmeye çalıştığımızda evinize geri döndüğünüzde uykularınız güzel bir şekilde devam edecektir.
Comments